Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage
Wat te verwachten bij een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024
Lekkende kraan

Een lekkende kraan is erg hinderlijk, of het nu in de keuken of de badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook nog eens verspilling van water. Dit is uiteraard zonde, maar gelukkig zijn er eenvoudige manieren om snel van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Zoek uit wat gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom uw kraan lekt

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Indien de lekkage niet verdwijnt, kunt u de volgende stap nemen. Wanneer de kraan onderaan lekt, kan er water via het kraangat lekken. Dit kan komen door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Tijd om de lekkende kraan te herstellen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is dan kunt u deze vervangen.

Het is vaak zo dat het kraanleertje de hoofdzorg bij kraanlekkages is. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Als u alles heeft vervangen, draait u de kraan weer in elkaar in de tegengestelde volgorde. Controleer vervolgens met het aanzetten of het lekken is gestopt.

Als de kraan blijft lekken, bel dan ATF Loodgieter & Onderhoud!

Het is mogelijk dat nadat de kraan is gemonteerd, deze blijft lekken. Wellicht is de kraan dan aan vervanging toe en dient deze te worden vervangen. Bel gelijk ATF Loodgieter & Onderhoud in, wij helpen u graag verder. Voor een afspraak of verdere vragen kun je ons bereiken via 070 207 5018.

Zoeken

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.