Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage
Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids Redactie, 18 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
Schakel een loodgieter van ATF Loodgieter & Onderhoud in voor verwarmingswerk in Zoetermeer.

Uw eigen radiatorkraan verwijderen met behulp van deze tips

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator installeren, bieden we hieronder een gedetailleerd stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het verwijderen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van de radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om ze leeg te laten lopen.

Indien de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, is het van belang om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Indien u de installatie wilt laten leeglopen, kunt u de kraan openen. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoekt u de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Doorgaans bevindt de radiator zich op het laagste punt van uw huis. Verwijder de aansluitingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator. Schroef de verwarming zelf los en verwijder eventueel de bevestigingsmateriaal.

Stap voor stap uw oude radiator vervangen met een nieuwe

Na het weghalen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe te installeren. Als u een identieke radiator wilt installeren, kunnen dezelfde bevestigingsbeugels worden hergebruikt. Indien u een radiator met andere aansluitingen installeert, zorg dan dat de leidingen netjes verlengd worden met passend materiaal.

De juiste manier om de buizen met een fitting te verbinden is als volgt. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder en schuif de moer over de buis. De knelring moet eerst over de buis worden geschoven (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig aan.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle luchtventielen gesloten zijn, is het nodig om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vollopen met water alvorens deze aan te sluiten op het systeem om minder te hoeven ontluchten. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar ligt. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie nogmaals.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Neem contact met ATF Loodgieter & Onderhoud op om dit voor u uit handen te nemen. Via 070 207 5018 zijn we beschikbaar om de mogelijkheden met u te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5018

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.