Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage
Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden Redactie, 29 maart 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
De gevolgen van lekkage kunnen flink zijn. Handel snel en bel ATF Loodgieter & Onderhoud

Een lekkage is niet alleen vervelend, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. U kunt enkele stappen ondernemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem in goede staat te houden. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Het controleren van de leidingen

Een van de beste manieren om lekkages te vermijden, is regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Onderzoek op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Het vroegtijdig vinden van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Afdichtingen regelmatig controleren

Na verloop van tijd kunnen afdichtingen rond kranen en leidingen slijtage vertonen, wat tot lekkages kan leiden. Een goede gewoonte is om te controleren of de afdichtingen in goede staat zijn en ze indien nodig te vervangen. Een juiste afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Voorkom verstoppingen door geen vuil in de afvoer te werpen

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u lekkages voorkomen. Het is belangrijk om verstoppingen te vermijden om te voorkomen dat ze uiteindelijk kunnen leiden tot lekkages. Voorkom dat vuil en ongewenste materialen uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Te hoge waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Een basis drukregelaar kan waardevol zijn om schade te voorkomen.

Bescherm uw huis tegen veelvoorkomende lekkages met deze adviezen

Bij winterse omstandigheden kunnen bevroren leidingen zorgen voor lekkages. Een goede preventieve maatregel tegen bevroren leidingen is het isoleren van leidingen in onverwarmde ruimtes en water langzaam uit de kranen laten lopen tijdens koude periodes. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Met de juiste zorg vermijdt u veelvoorkomende lekkages

Om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen aan te pakken. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. In geval van een lekkage in huis, aarzel niet om ATF Loodgieter & Onderhoud te bellen om dit probleem professioneel op te lossen. Neem contact op via 070 207 5018.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5018

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.