Wat te verwachten bij een lekkende kraan

Een lekkende kraan is erg hinderlijk, of het nu in de keuken of de badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook nog eens verspilling van water. Dit is uiteraard zonde, maar gelukkig zijn er eenvoudige manieren om snel van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Zoek uit wat gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom uw kraan lekt

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Indien de lekkage niet verdwijnt, kunt u de volgende stap nemen. Wanneer de kraan onderaan lekt, kan er water via het kraangat lekken. Dit kan komen door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Tijd om de lekkende kraan te herstellen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is dan kunt u deze vervangen.

Het is vaak zo dat het kraanleertje de hoofdzorg bij kraanlekkages is. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Als u alles heeft vervangen, draait u de kraan weer in elkaar in de tegengestelde volgorde. Controleer vervolgens met het aanzetten of het lekken is gestopt.

Als de kraan blijft lekken, bel dan ATF Loodgieter & Onderhoud!

Het is mogelijk dat nadat de kraan is gemonteerd, deze blijft lekken. Wellicht is de kraan dan aan vervanging toe en dient deze te worden vervangen. Bel gelijk ATF Loodgieter & Onderhoud in, wij helpen u graag verder. Voor een afspraak of verdere vragen kun je ons bereiken via 070 207 5018.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5018

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag