Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag

Bij het reinigen van uw doucheruimte denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het schoonmaken van de douchekraan wordt echter vaak verwaarloosd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Het is lastig om de kraan te bedienen als er kalkaanslag is en soms is het zelfs onmogelijk. Al met al, een zeer vervelende situatie. In deze tekst wordt beschreven hoe u op een zeer efficiënte wijze uw douchekraan kunt ontkalken.

Douchekraan ontkalken in 3 simpele stappen

Doordrenk een doek met een chemische ontkalker als schoonmaakmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Vermijd het direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties en schade te voorkomen. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Voor een grondige reiniging, dient u de douchekraan af te spoelen met water en een klein beetje afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om eventuele krassen te voorkomen. Om een glanzend effect te bereiken, is het van belang om de douchekraan droog te maken met een zachte doek na het voltooien van andere handelingen.

Handige adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te vermijden

Denk er eens over na om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en vermijd ruwe schoonmaakproducten. Het risico op kalkaanslag in uw douche wordt geminimaliseerd door deze hulpmiddelen. Wanneer u ondanks deze aanwijzingen en tips nog steeds problemen ervaart, aarzel dan niet om contact op te nemen met ATF Loodgieter & Onderhoud.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5018

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids
> Wat te verwachten bij een lekkende kraan