Lekkage waterleiding Zoetermeer

Een gesprongen waterleiding kan in zeer korte tijd grote consequenties hebben voor uw woning en huisraad. Problemen met lekkage van een leiding kan zich echter ook in minder heftige vorm uiten. Denk hierbij aan vochtplekken aan de muur of het plafond. Hoe de lekke leiding ook van zich laat merken: een lekkage is vaak een vervelend probleem.

Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan kleinere water lekkages. Corosie is een probleem dat zich in leidingen kan voordoen na jarenlang probleemloos gebruik. Ook kunnen de verbindingen problematisch zijn. De functie van de rubbertjes die bij het koppelen van leidingen gebruikt worden, kan in de loop der jaren afnemen door uitdroging.

Gebruik door de jaren heen kan ook voor reguliere slijtage van de leiding zorgen. Uiteindelijk kan deze slijtage zich langzaam omzetten in een breuk in de waterleiding. Ook kan een gesprongen leiding ontstaan door schade bij een onvoorzichtige verbouwing.

Er staat altijd druk op een waterleiding, ook als de kraan uit staat. Het water spuit er daarom onder druk uit en dat kan nare gevolgen hebben. Een laminaatvloer kan kromtrekken als er overvloedig water tussen de naden blijft staan. Wanneer op een bovenverdieping een waterleiding springt, kan de schade aan het plafond op de verdieping er onder groot zijn.

Natuurlijk wilt u dergelijke schade zoveel mogelijk beperken, aangezien het flink in de papieren kan lopen. Om dergelijke scenario’s te voorkomen, is het zaak zo snel mogelijk de juiste vakman te vinden om de lekkage te verhelpen. Een specialist ziet door jarenlange ervaring snel wat de oorzaak van de lekkage is en herstelt het vaak ter plekke voor u.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht alvorens met uw loodgieter te bellen. Dit voorkomt dat het water blijft stromen en voor nog meer schade zorgt. Bel daarna met de specialisten van ATF Loodgieter & Onderhoud op nummer 070 - 207 50 18. Een afspraak is zo gemaakt en uw probleem is snel verholpen!